Slankeprojekt

Her sidder jeg dagen før nytårsaften, og som en million andre er mit nytårsforsæt at tabe mig. Jeg har i et år haft en personlig træner, som har været kanon til at træne mig, så jeg næsten, er komme af med mine fysiske skavanker. Nu skal jeg bare fortsætte træning og koncentere mig om min kost, som er en lille smule svært for mig da, jeg er frygtelig mad glad.

Min personlige træner har givet mig nogle råd, som jeg også har brugt og jeg har også tabt mig – bare ikke nok.

Min udvikling det sidste år:

den 25. Oktober 2016 vejede jeg 81,9

Jeg har på et år opnået et vægttab på ialt 8,5 kg MEN så gik der ferie over projektet, og er ikke rigtig kommet igen igen, så vægten er steget til 76 kg. Mit mål er at komme ned på 65 kg – så pt. er det 11 kg jeg skal tabe mig nu.

Jeg vil sætte mig aet mål at skrive om min udvikling ca. 1 gang om måneden, og evt. fortælle om hvad jeg har gjort for at opnå mine mål.

marinade eksperiment

Jeg faldt over en artikel på samvirkes hjemmeside : http://samvirke.dk/artikler/sadan-far-marinaden-smagen-ind-i-dit-kod

om marinader, og så ville jeg selv lige afprøve lidt, for at sammenligne smagene. Jeg har købt en ribbenssteg og skåret benene af og delt stegen i 2. Den ene ligger i øl og den anden i hvidvin

Nogle af benene lagde jeg i en pose med lidt (billig) cognac i. (resten af benene fik hunden) 🙂

 

efter det havde stået og trukket i ca 1 time, hældte jeg øl vin fra i nogle bøtter og gned stegene i groft salt placerede et par laurbærblade i sværene. Så kom de ud på gas grillen og stanniol bakkerne placeret under dem og indirekte varme, med interval af ca 10 var jeg ude og hælde vin og øl over dem.
Da stegene havde en kernetemperatur på 75 °C (ca 1 time), vendte jeg stegene om så de fik direkte varme på sværerne, da de stadig var bløde.

Benene kom ud på grillen med direkte varme i ca 10 min, og derefter op i en staniolbakke med resten af cognacen i en time.

 

 

Resultat: Jeg er vild med smagen af cognakken – og vil gerne eksperimentere mere med den. Min mand Anders er mest til stegen i øl (den i vinen kan han også lide) – men ikke den i cognakklen – typisk herhjemme ! (men det er jo mig der laver maden) 🙂

 

 

Fasan

Der er indkøbt 2 stk. fasaner som der skal eksperimenteres med i aften. Min Madlavningsven Christian er inviteret. Vi har undersøgt lidt på nettet og læst lidt i bøger, at mange opskrifter bliver der brugt bacon, svampe og druer.

Opskrift brugte vi lidt fra denn: https://www.jyskvin.dk/jaegerens-stegte-fasan

 

og lidt fra anbefalingen på fasanen

Fasanerne blev rengjorte og krydret med salt og peber og fyldt med kydderurte smør. Vi lukkede dyret med kødnåle og bacon. De blev stegt i smør og olivenolienolie. og efterfølgende tilsat hønse fond (en anden gang vil vi vælge vildt fond/ ell. andefond) Rødvin + cognac sammen med gulerødder løg og hvidløg det hele har stået og simret i ca. en times tid. Efter en time tog vi dem op og de fik lov at trække i ca 20 min inde vi skar dem ud.

 

Til fasanerne valgte vi at lave følgende tilbehør: Friske mørke stenfrie druer og valnødder glaseret i honning og kartoffelpandekager, som blev lavet free style af en rest af kartofler fra i går og blomkål blandet med ost og bacon. med lidt inspiration fra:

 

Sovsen blev Christians værk. Vi blev sammen enige om at væden/stegeskyen fra fasanerne ikke havde den kræft som vi forventede også selvom vi forsøgte at reducere den, så der blev brugt købe VILDT fond til at give den vildt smag. Følgende elementer blev brugt:
Slave cognac
Rødvin syd afrikansk
LAktosefri fløde
Vildtfond
Bacon/svampe