Fasan

Der er indkøbt 2 stk. fasaner som der skal eksperimenteres med i aften. Min Madlavningsven Christian er inviteret. Vi har undersøgt lidt på nettet og læst lidt i bøger, at mange opskrifter bliver der brugt bacon, svampe og druer.

Opskrift brugte vi lidt fra denn: https://www.jyskvin.dk/jaegerens-stegte-fasan

 

og lidt fra anbefalingen på fasanen

Fasanerne blev rengjorte og krydret med salt og peber og fyldt med kydderurte smør. Vi lukkede dyret med kødnåle og bacon. De blev stegt i smør og olivenolienolie. og efterfølgende tilsat hønse fond (en anden gang vil vi vælge vildt fond/ ell. andefond) Rødvin + cognac sammen med gulerødder løg og hvidløg det hele har stået og simret i ca. en times tid. Efter en time tog vi dem op og de fik lov at trække i ca 20 min inde vi skar dem ud.

 

Til fasanerne valgte vi at lave følgende tilbehør: Friske mørke stenfrie druer og valnødder glaseret i honning og kartoffelpandekager, som blev lavet free style af en rest af kartofler fra i går og blomkål blandet med ost og bacon. med lidt inspiration fra:

 

Sovsen blev Christians værk. Vi blev sammen enige om at væden/stegeskyen fra fasanerne ikke havde den kræft som vi forventede også selvom vi forsøgte at reducere den, så der blev brugt købe VILDT fond til at give den vildt smag. Følgende elementer blev brugt:
Slave cognac
Rødvin syd afrikansk
LAktosefri fløde
Vildtfond
Bacon/svampe

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *