marinade eksperiment

Jeg faldt over en artikel på samvirkes hjemmeside : http://samvirke.dk/artikler/sadan-far-marinaden-smagen-ind-i-dit-kod

om marinader, og så ville jeg selv lige afprøve lidt, for at sammenligne smagene. Jeg har købt en ribbenssteg og skåret benene af og delt stegen i 2. Den ene ligger i øl og den anden i hvidvin

Nogle af benene lagde jeg i en pose med lidt (billig) cognac i. (resten af benene fik hunden) 🙂

 

efter det havde stået og trukket i ca 1 time, hældte jeg øl vin fra i nogle bøtter og gned stegene i groft salt placerede et par laurbærblade i sværene. Så kom de ud på gas grillen og stanniol bakkerne placeret under dem og indirekte varme, med interval af ca 10 var jeg ude og hælde vin og øl over dem.
Da stegene havde en kernetemperatur på 75 °C (ca 1 time), vendte jeg stegene om så de fik direkte varme på sværerne, da de stadig var bløde.

Benene kom ud på grillen med direkte varme i ca 10 min, og derefter op i en staniolbakke med resten af cognacen i en time.

 

 

Resultat: Jeg er vild med smagen af cognakken – og vil gerne eksperimentere mere med den. Min mand Anders er mest til stegen i øl (den i vinen kan han også lide) – men ikke den i cognakklen – typisk herhjemme ! (men det er jo mig der laver maden) 🙂

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *